Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    “З наругою над людяністю тримаються за біснуватого гундяєва!”, – священник про поминання Кіріла в УПЦ МП

    Священник ПЦУ Віктор Мартиненко прокоментував поминання очільником УПЦ МП (рпц в Україні) митрополитом Онуфрієм (Березовським) московського патріарха Кіріла, який благословив російських військових на війну проти України. Священник ПЦУ назвав дії УПЦ МП наругою над людяністю, а московського патріарха “біснуватим”.

    “З якою легкістю єпископи рпzвУ в жовтні 2018 року вчинили розкол, розірвавши єдність зі Вселенським Патріархатом! За те, що він “визнав розкольників в сущому сані”, – так, так! – Томосу, навіть, ще тоді не було. І з якою демонстративною наругою над людяністю, мораллю та здоровим глуздом вони нині тримаються за біснуватого гундяєва!”, – пише священник ПЦУ у Фейсбуці.

    “Вони бояться порушити канони? – Дайте спокій! – більшість з там присутніх, з канонічного права навряд чи дочитали Колобок семінарський конспект Ципіна.
    То що це? Хтось зі святих отців, пояснюючи суть гріха, наводив таку аналогію: як пес, що лиже пилу, не відчуває болі і не перестає її лизати, упоюючись смаком власної крові. Хоча, – раби “вєлікаго гаспадіна” не варті такого порівняння, тут доречніше інше – про їжака і кактус …”, – зауважив отець Віктор Мартиненко.

    “P.S. попереджуючи традиційні вже коментарі бойових клікуш, що я, нібито, монтую ці відео, – джерело: оф. канал Лаври. То сьогодні.”, – підсумував священнослужитель ПЦУ опублікувавши відео із Лаври.

    Нагадаємо, раніше отець зауважив, що “майже триста п*де**ів рпz підтримують ґвалтування і катування”. Також вже писав, що Онуфрій продовжує називати “Гаспадіном нашим” Гундяєва, який благословив звірства окупантів.

     

    Найсвіжіше

    Популярне