П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські військові кораблі готують провокації в Чорному морі

    Державна прикордонна служба України зазначає, що військові кораблі РФ зафарбовують назви і бортові номери. Це може свідчити про те, що ВМФ Росії готуються до вчинення провокацій, щоб згодом перекласти відповідальність за них на українські Військово-морські сили, інформує ДПСУ в Facebook.

    “Зараз військові країни-агресорки зафарбовують на своїх кораблях назви і бортові номери. Усвідомлюючи брудні методи ведення війни рашистами, в цій акції вбачається підготовка до майбутніх провокацій щодо цивільних суден із подальшим звинувачуванням в них українських військових кораблів”, – заззначили в ДПСУ.

    Зазначається, що окупанти під приводом фейкової контртерористичної операції заблокували роботу українських портів. Обстріляли 4 цивільних судна.

    “Захоплюють (війська РФ – ред.) і утримують в полоні цивільні вантажні судна. Перешкоджають рятувальним операціям – захопили одне пошуково-рятувальне судно і неодноразово погрожували застосуванням зброї рятувальним катерам, які йшли на допомогу екіпажам підбитих суден”, – йдеться в повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне