Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Івано-Франківські депутати закликали “УПЦ МП” до єднання з ПЦУ і відділення від Московського патріархату

    Депутати Івано-Франківської міської ради прийняли звернення до “Української Православної Церкви Московського патріархату” (РПЦ в Україні) із закликом до єднання з Помісною Православною Церквою України і відділення від Московського патріархату.

    Як передає Духовний Фронт України, про схвалене на позачерговій сесії рішення повідомив у Фейсбуці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

    У зверненні зазначається, що сьогодні ніхто не може бути байдужим до тієї ситуації, яка склалася в Україні внаслідок жорстокої воєнної агресії РФ проти нашої держави.

    “Спільно з Предстоятелем помісної Православної Церкви України Митрополитом Київським Епіфанієм ми закликаємо вас стати на канонічний шлях – на шлях єдності. Закликаємо усіх ієрархів УПЦ МП спільно із Митрополитом Онуфрієм скликати відповідний собор задля відлучення від Московського патріархату та єднання з Помісною Православною Церквою України“, – йдеться в документі.

    Також депутати звернулись до усіх вірних УПЦ МП з проханням “відкрити очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває усіх українців, жінок та дітей, старих та немічних”.

    “Ми закликаємо вас не стояти осторонь, адже цілий світ солідарний з Україною та твердо засуджує російську агресію.Зараз немає часу на роздуми, настав час вам визначитись, як це передбачено у Святому Письмі – або «так» і ви з Україною, або «ні» і ви на стороні ворога України”, – йдеться в документі.

    Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків так прокоментував цей заклик: “Зараз настав той час, коли всі вірні християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір. Просимо вірних відкрити свої очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває усіх українців, жінок та дітей, старих та немічних. Настав час, щоб визначитися”.

    Нагадаємо, парафія на Волині разом із священником вийшла із складу “УПЦ МП” та приєдналася до ПЦУ. Також 63% українців підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ МП з російською Церквою. Серед парафіян УПЦ Московського патріархату “за” ідею роз’єднання висловилась більшість – 52%. Крім цього, митрополит Епіфаній звернувся до УПЦ МП: ми закликаємо вас стати на канонічний шлях – на шлях єдності.

    Найсвіжіше

    Популярне