Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафія на Волині разом із священником вийшла із складу “УПЦ МП” та приєдналася до ПЦУ

    Через військову агресію Росії проти України релігійна громада на честь святого архістратига Божого Михаїла села Борщівка Костопільського благочиння не захотіли більше належати до Церкви, керованої з країни-окупанта, та разом із своїм настоятелем протоієреєм Валерієм Палаєвським виявила намір перейти до Православної Церкви України.

    Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

    Виявляючи свій добрий намір священник Валерій Палаєвський запросив священослужителів Рівненської єпархії до спільного богослужіння. Так, у суботу 5 березня 2022 року, з благословення архієпископа ПЦУ Рівненського і Острозького Іларіона, благочинний Костопільського благочиння протоієрей Андрій Кононець, у співслужінні настоятеля та духовенства Костопільщини очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі с. Борщівка. Таким чином відбулося Євхаристійне єднання православних українців.

    Богослужіння прикрасив хор Костопільського благочиння “Преображення” під керівництвом М. С. Куровського. Під час відправи були піднесені особливі прохання за Україну, за наших воїнів, та за визволення Батьківщини від нашестя окупантів.

    Храм був заповнений парафіянами, які зі сльозами на очах молилися за Україну, за визволення від нашестя чужинців, та за єдність українського народу. Прикінці відправи протоєрей Андрій Кононець привітав настоятеля та парафіян із важливим рішенням у їхньому житті, та вручив громаді копію Томосу про Автокефалію Православної Церкви України.

    7 березня 2022 року відбулись загальні збори «Релігійної громади Свято-Михайлівської парафії Сарненської єпархії Української Православної Церкви села Борщівка Костопільского району Рівненської області». Дані збори були скликані її членами відповідно до вимог Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», та пройшли з дотриманням норм чинного законодавства.

    Під час зборів було одноголосно прийнято рішення про зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях Українській Православній Церкві (Православній Церкві України) шляхом підпорядкування Управлінню Рівненської Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) та шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади.

    Таким чином, Свято-Михайлівська релігійна громада села Борщівка вийшла з-під юрисдикції московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

    Нагадуємо, Православна Церква України не закликає захоплювати храми московського патріархату чи силою змінювати їхню конфесійну приналежність. Про це неодноразово заявляв предстоятель ПЦУ – митрополит Епіфаній і керуючий Рівненською єпархією архієпископ ПЦУ Іларіон. Однак для тих, хто готовий і бажає долучитися до Православної Церкви України – двері ПЦУ відкриті завжди!

    Найсвіжіше

    Популярне