Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Прозріває? Очільник “УПЦ МП” Онуфрій звинуватив росію в нападі та закликав надати гуманітарні коридори

    Схоже що звірства російських окупантів проти мирного населення заставили переглянути свої погляди щодо російського світу навіть очільника філії РПЦ в Україні – митрополита Онуфрія (Березовського). Останній попросив росіян надати гуманітарні коридори та провести обмін військовополоненими.

    Про це йдеться у заяві митрополита Онуфрія, опублікованій на сайті УПЦ МП, передає Духовний Фронт України.

    «Сьогодні наша країна переживає час складних випробувань, пов’язаних з нападом на нашу країну військ Російської Федерації. У всіх монастирях тривають посилені молитви про зупинення кровопролиття… На превеликий жаль, останнім часом загинула велика кількість мирних жителів, серед яких літні люди, жінки, діти; знищена гуманітарна інфраструктура — лікарні, пологові будинки, дитячі будинки, а люди, які вижили, змушені покидати домівки і навіть країну заради порятунку життя», — пише митрополит Онуфрій.

    Для запобігання ще більшим жертвам та стражданням він просить всіх, від кого це залежить, створити гуманітарні коридори для якнайшвидшої евакуації мирних жителів.

    Крім того, митрополит, зважаючи на те що через війну були поранені та потрапили до полону українські бійці, закликає до співчуття та християнського милосердя і просить провести (йдеться про російські війська — ред). якнайшвидший обмін полоненими.

    Маємо надію що слова Онуфрія були щирими і будуть підкріплені його власним прикладом — виходом із підпорядкування Московського патріархату – церкви окупантів, яка благословляє вбивць.

    Нагадаємо, раніше уже п’ятнадцять єрархів УПЦ МП (РПЦвУ) відмовились від згадування імені Московського патріарха Кіріла. Водночас богослов Кририло (Говорун) пояснив, що відмова від поминання Кіріла нічого не змінить, а потрібно щоб Онуфрій перестав його згадувати. Лише тоді зв’язок РПЦ і УПЦ МП можна вважати розірваним. Варто зазначити, що навіть ракети які попали на Успенський собор “УПЦ МП” не змусили їх розірвати зв’язок із Московським патріархатом.

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) спробував виправдати війну проти України неприйняттям на Донбасі гей-парадів. Очільник РПЦ також цілковито підтримав Владіміра Путіна та російських окупантів, заявивши, що вони «обрали правильний шлях».

    Фото: УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне