П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Наші воїни зараз постять духовно, коли жертовно стоять на краю боротьби з ворогом, – предстоятель ПЦУ

    В Православній Церкві існують особливі періоди – пости, які встановлені задля посиленого зосередження людини на духовному житті, боротьбі з гріхами та подоланні власних пристрастей. З приводу проходження Великого посту в умовах безжальної російської агресії предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній зазначив: «Війна, у вогненному вирі якої ми зараз живемо, кардинально змінює форму посту, але не може змінити його сутність – самообмеження заради духовної досконалості. Хіба воїни зараз не обмежують себе, коли жертовно стоять на передньому краю боротьби з ворогом? Хіба не обмежують себе лікарі, волонтери, ті, хто приймають біженців та допомагають їм? Тому цьогорічний піст для всіх нас буде справді винятковим, як піст жертовності», цитує пресслужба ПЦУ.

    «Безперечно, що для тих, хто може і здатен постувати згідно з традицією, духовно корисним буде її дотримуватися. Але всі решта у тому, що стосується їжі, маєте діяти на власний розсуд, відповідно до обставин. Як архіпастир я благословляю вам повне послаблення постових обмежень у їжі, коли цього вимагають зовнішні обставини. Адже тягар війни є значно важчим і не мудро буде до нього додавати ще щось. Справи милосердя, моральна і матеріальна підтримка тих, хто поруч, надання розради, притулку, допомоги – все це той піст, який потрібен і нам самим, і нашим ближнім», – підкреслив митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній попросив закрити небо над Україною. Також він  звернувся до УПЦ МП і закликав стати на шлях єдності.

    Найсвіжіше

    Популярне