Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    «Закрийте небо над Україною! Путін і так вважає, що воює “з Америкою і НАТО”», – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до світової спільноти із проханням закрити небо над Україною. Він зауважив, що Путін ітак вважає, що воює з НАТО і Америкою. Крім цього предстоятель ПЦУ попросив УПЦ МП не ховатись за загальними побажаннями миру, а вимагати від Росії і Московського патріарха припинити варварські обстріли.

    Відповідна заява опублікована на сайті ПЦУ 6 березня.

    «Протягом російського нападу на Україну об’єктами обстрілів, поряд з мирною інфраструктурою та житловими будинками, стали також і храми. Під загрозою атаки опинилася навіть найбільша духовна святиня – собор Софії Київської. Звідусіль надходять повідомлення про обстріли храмів, навіть тих, де знайшли прихисток біженці. Як Предстоятель я звертаюся до російських вбивць – не збільшуйте міру свого злочину знищенням святинь, особливо коли ви лицемірно виправдовуєте себе “захистом Церкви”», – йдеться у зверненні Епіфанія.

    “Я звертаюся до міжнародної спільноти та особливо до релігійних лідерів – піднесіть свій голос у спротиві черговому злочину Росії. Словом і ділами зробіть все можливе, щоби обстріли та бомбардування зупинилися. Окремо також звертаюся до очільників Московського патріархату в Україні: хіба ви не бачите, як обстрілюють міста на півночі, сході, півдні України, як від вибухів гинуть серед інших і ті, хто вважає вас своїми пастирями? Голосно вимагайте від Росії, від Московського патріарха зупинити варварські обстріли! Не ховайтеся за загальними побажаннями миру, але говоріть правду, як заповідав Господь”, – підкреслив Епіфаній.

    “Також хочу ще раз приєднати свій голос до мільйонів голосів українців, звернених до вільного світу: закрийте небо над Україною! Путін і так вважає, що воює на нашій землі «з Америкою і НАТО». Російський диктатор вже воює з вами, він вже напав на вас. Тому захищаючи Україну, наших людей, дітей, наші будинки й храми, ви захищаєте самих себе.”, – зауважив предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній звернувся до УПЦ МП із закликом стати на канонічний шлях, на шлях єдності. Також митрополит Епіфаній відвідав блокпости, де чергують захисники України і підтримав бойовий дух захисників.

    Найсвіжіше

    Популярне