Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Глава РПЦ в Білорусі порівняв існування України і Росії із штучним поділом Німеччини в післявоєнний період

    Екзарх Московського патріарха в Білорусі митрополит Веніамін (Тупеко) закликав Німеччину не розділяти слов’ян і порівняв існування незалежної від Росії України зі штучним поділом Німеччини на дві держави після Другої світової війни.

    Про це повідомляє офіційний портал Білоруської Православної Церкви.

    «Наші країни мають спільне історичне та культурне коріння, сімейну спорідненість та єдину віру. Ми пам’ятаємо, що в історії Німеччини у ХХ столітті був хворобливий період поділу на Східну та Західну частини, який так тяжко переживався німецьким народом. Нині важливо, щоб не зводилися подібні стіни між слов’янськими народами, причини поділів були подолані, і наші держави могли продовжувати свою історію у взаємному мирі, злагоді та підтримці одна одної», – зазначив митрополит РПЦ в Білорусі Веніамін (Тупеко) на зустрічі з німецьким послом Манфредом Хутерером.

    Нагадаємо, самопроголошений лідер Білорусі Лукашенко вважає Бога білорусом. Також Лукашенко обіцяв повернути Україну в «лоно слов’янства». У кінці січня 2022 року влада Білорусі наказала повернути благодійну допомогу надану Церкві для людей з інвалідністю.

    Найсвіжіше

    Популярне