П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Влада Білорусі наказала повернути благодійну допомогу надану Церкві для людей з інвалідністю

    Департамент гуманітарної діяльності Управління справами президента Білорусі 21 січня в черговий раз відмовив Євангельській церкві Новолукомля в отриманні гуманітарної допомоги, повідомляє euroradio.fm з посиланням на правозахисників. Таким чином Влада Білорусі заблокувала благодійну допомогу надану Церкві і наказала повернути весь вантаж відправнику коштом церкви.

    Причини такого рішення не повідомлялося.

    Допомога на суму 25 625 шведських крон (2800 доларів) надійшла від благодійної організації “Ос-Хельпен”. Це інвалідні візки, одяг, взуття, меблі, посуд, які мали бути розподілені між нужденними.

    Повідомлення про прибуття “гуманітарки” церква отримала ще 20 вересня. Після цього віруючі тричі подавали заяви на реєстрацію вантажу, але щоразу їм відмовляли. Відмова на третю заяву надійшла в останній день чотиримісячного терміну дії дозволу на зберігання вантажу.

    Не виключено, що на це вплинула особистість пастора релігійної громади Алєксандра Зарецького. На початку 2021 року він підписав “Відкритий лист християн Білорусі” проти насильства над учасниками протестів. Після цього пастора викликали на допит у міліцію та на бесіду до ідеолога району. А 8 липня 2021 року у його будинку пройшов обшук. Наразі Зарецький перебуває у статусі свідка у кримінальній справі.

    Найсвіжіше

    Популярне