Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарший екзарх всієї Білорусі митрополит Веніамін порівняв мігрантів з “прибульцями”

    Очільник Білоруського екзархату Російської православної церкви митрополит Веніамін (Тупеко) закликав білорусів та жителів європейських країн проявити милосердя та співчуття у відношенні біженців та мігрантів, які “застрягли” на білорусько-польському кордоні. У своєму зверненні єрарх порівняв їх з “прибульцями”.

    “До них потрібно ставитись, як до прибульців. Саме так Старий Завіт закликає ставитись до всіх мандрівників у нашому житті. Біблія каже, що й ми прибульці на цій землі, як і численні наші отці. Тому у відношенні мандрівників і прибульців потрібно проявляти милосердя, у складну хвилину їх підтримати і нагодувати хлібом”, – цитує “Интерфакс-религия” слова митрополита Веніаміна (Тупеко).

    “Хотілося б, щоб всі пішли назустріч цим бідним людям, які опинились в такій ситуації. Тим більше, що наближається Різдво Христове, час, коли віруючі люди роблять добрі справи”, – додав архієрей РПЦ в Білорусі.

    Чи виконають його заклик представники владних кіл Білорусі та Російської Федерації, які обґрунтовано підозрюються в провокації міграційної кризу на білоруському кордоні, наразі, не відомо.

    Найсвіжіше

    Популярне