П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Розплідники собак мають кращий вигляд ніж храми в Африці, – священник РПЦ нахабно відповів єпископу Кенійському

    Служителі РПЦ відкрито пропонують хабарі священникам Александрійської Церкви, щоб ті переходили і підтримували Московський патріархат. Священник і «місіонер» РПЦ Георгій Максімов, який вдерся в храм Александрійського патріархату і був вигнаний єпископом Кенійським Неофітом, зневажливо висловився про зовнішній вигляд храмів Александрійської Церкви в Африці і пообіцяв «надати кращі місця для служіння».

    «…Ви прекрасно знаєте, що у нас немає бажання захоплювати якусь церкву, яка є власністю грецького мегаполіса. Чесно кажучи, ці церкви не виглядають так, щоб хтось захотів їх захопити. Будь-який розплідник собак у Греції має кращий вигляд, ніж більшість православних храмів, побудованих у Кенії за часів грецької місії. Ми надамо нашим священникам кращі місця для служіння, як я повідомив вам сьогодні», – пише Максімов у Фейсбуці.

    Він також заявив, «розкольницьке Євангеліє» проповідується не РПЦ і що не Москва чинить розколи в православ’ї вторгаючись в інші Православні Церкви. У всьому винні ті, які визнали ПЦУ.

    «…Потрібно мати сміливість визнати, що відповідальність за все, що відбувається в Африці зараз лежить на Патріархові Феодорі», – зазначив служитель РПЦ.

    Нагадаємо єрарх Александрійської Церкви єпископ Кенійський Неофіт впевнений, що у РПЦ хочуть побачити кровопролиття у Церквах Александрійського патріархату. Водночас, архієрей сказав священникам зі своєї єпархії, що «ми не можемо розв’язати наші фінансові проблеми, перейшовши на бік Росії». Крім цього єпископ Кенійський зауважує, що піти у РПЦ деяких священників спонукає не богословські чи історичні чинники, а голодування.

    Найсвіжіше

    Популярне