Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Кенійський: їх спонукає піти у РПЦ не богословські чи історичні чинники, а голодування

    Єрарх Александрійського Патріархату єпископ Кенійський Неофіт у зверненні до місцевого духовенства 15 січня попросив їх не переходити до Московського патріархату, а знайти розв’язання проблеми бідності в Африці.

    За словами єпископа Кенійського, те що спонукає кліриків піти в РПЦ не є ні богословським, ні історичними, ні духовним чинником. Навпаки, лише бідність і голод спонукають священників шукати кращого фінансового благополуччя в РПЦ.

    «Це світло було дано нам для того, щоб ми піднесли його на вершини гір, щоб інші могли прийти та побачити. Якщо те, що спонукає чи веде нас до Росії, не є ні богословським, ні історичним, ні духовним, а голодуванням, то чому ми не можемо знайти африканське вирішення цієї проблеми?», – запитує єпископ Неофіт.

    Він уточнив, що знайти африканське рішення – означає зібратися разом, як кенійська церква та її керівництво, «та взяти цього бика під назвою бідність за роги».

    «Ви забули, що ми намагалися знайти грецьке рішення, американське рішення, кіпрське рішення, австралійське рішення, фінське рішення африканської проблеми, але вони ніколи не працювали і не працюють до цього дня? Ось чому ми все ще бідні, застрягли, духовно неповноцінні та непродуктивні у своїй місії. Те, що ми робимо, подібно до прислів’я: “Навіть якщо мавпа змінить ліс, де вона живе, вона все одно залишиться мавпою, змінився тільки ліс”», – підсумував єпископ.

    «Друзі мої, навіть якщо ви переїдете з Александрії до Росії, зміниться тільки ліс, “мавпа” залишилася колишньою у своєму істинному образі. Ви назавжди та назавжди залишитеся африканцями в Африці», – йдеться в посланні єпископа Александрійської Церкви.

    Також єпископ Неофіт впевнений, що у РПЦ хочуть побачити кровопролиття церквах Александрійського патріархату. Також за його словами єпископа, африканські священники не можуть вирішити фінансові проблеми, якщо перейдуть на бік Росії.

    Повнішу заяву єпископа Неофіта можна прочитати на Духовному Фронті України.

    Нагадаємо, 12 січня 2021 року Синод Александрійського патріархату констатував, що РПЦ застосовує підкуп духовенства. Також Синод постановив «Інформувати Святий Вселенський Патріархат і помісні Церкви через їх предстоятелів, за допомогою доставлених Патріарших листів, в яких буде описано “заражене” замішання, що відбувається серед “дітей, народжених від нас у Христі”, вірних африканців, внаслідок видимих ​​та невидимих ​​дій уповноважених осіб Російської Церкви». Крім цього Синод Александрійського патріархату вирішив «негайно застосувати до порушників церковні покарання, які передбачені Божественними та Святими Канонами». Синод зауважив, що більшість із 102 священників, які нібито перейшли до РПЦ, перебувають під церковним покаранням, або відлучені від Церкви, або мають інше сумнівне чи невідоме походження. Священники «які називають себе православними, але ніколи не належали до Александрійського Патріархату», — підкреслюється в заяві.

     

    Найсвіжіше

    Популярне