П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кенійський єпископ Неофіт вигнав «місіонера РПЦ» із храму

    Єрарх Александрійського патріархату єпископ Кенійський Неофіт у своїй єпархії вигнав «місіонера» Московського патріархату протоєрея РПЦ Георгія Максімова з храму. Максімов зайшов аж у вівтар.

    Про це повідомляє 5 лютого єпископ Кенійський Неофіт у Фейсбуці.

    «Духовна образа і невігластво найвищого порядку для духовенства Московського Патріархату — вдертися до вівтаря в нашій єпархії для літургійного служіння, добре знаючи, що є канонічна духовна влада (Александрійська Церква, – ред.), яка контролює церкву в регіоні, де ця церква заснована. Сумно, що мені довелося перешкодити йому разом із учнями відправляти літургію сьогодні в Ньєрі (наша єпархія) і попросити його піти з миром», — зазначив єпископ Неофіт.

    «Це було вторгнення, яке було добре скоординоване священником, якого я негайно звільнив від служіння на парафії», – підкреслив архієрей Александрійського патріархату.

    «Вони можуть створити свої власні храми, і ніхто не буде втручатися в їхню місію. Отець Георгій, російський священник (емісар), у своїй сповіді сказав, що дуже шкодує що священник(и) не сказав правди йому. Це правда? Тільки Бог знає! Для наших священнослужителів, які бажають або вже приєдналися до них (РПЦ в Африці, — ред.), будь ласка, поважайте одне одного. Врешті решт ми африканці, і якщо ми зруйнуємо те, що будували роками, ми залишимось в програші. Навіщо вся ця ворожнеча між собою?», — запитує єпископ Неофіт.

    «Ніхто не змусить вас залишатися з нами, але пам’ятайте, що кожна дія має реакцію. Наскільки я знаю, війни немає… але завжди пам’ятайте, що відбувається навколо те і повертається і НЕ все, що блищить, є золотом. Ситуація може бути не такою, як здається, враховуючи всі ці гучні обіцянки (росіян, – ред.) на фоні “надії”. Як тільки російська церква відкриє правду про те, чим вона займається і хто ми є, вона буде говорити правду, і вони також будуть вільними і справді вільними», – пише єпископ Неофіт.

    «А поки нехай насолоджуються здобиччю з криниці “розколу”. Одного дня він раптом висохне, і наші очі відкриються. Я не забуду нагадати вам йти повільно і обдумувати свої дії та рішення. Уникайте образ, провокацій та брехні. Говоріть правду на виході, тому що ця сама правда буде вимагатися від вас під час вашого приходу в один прекрасний день. Не зачиняйте перед собою двері так сильно, тому що вони вам можуть знадобитися, коли ви повернетеся. Євангеліє розколу і канонічності, яке проповідує тут, в Африці, Російська Церква, є навмисним нападом на Александрійський Патріархат через його політику там, наверху, і це паралізує, покалічить і понівечить все, над чим ми працювали. Вони справді знають це?», — зауважив єпископ Неофіт.

    «Я відчуваю глибокий біль, і моє серце обливається кров’ю, коли я став свідком того, що сталося сьогодні. Я молюся, щоб наша шановна духовна єрархія незабаром сіла за стіл переговорів і знайшла дружнє вирішення цього божевілля. Боляче бачити, як церква розколюється на дві частини, боляче бачити, як духовенство покидає Церкву, якій вони служили багато років. Щось йде не так, десь дуже не так, і православний світ спостерігає. Загалом Літургія зупинилася сьогодні у храмі святого Мойсея Чорного в Ньєрі всупереч мого бажання, але факт залишається фактом: існує ЛИШЕ Одна Церква, один Єпископ (Духовна Влада) одночасно. Ми повинні охороняти наші церкви та наших невинних вірних, які не мають уявлення про цю політику. Ця духовна війна справжня. Боже, бережи Африку!», — підсумував він.

    Нагадаємо єрарх Александрійської Церкви єпископ Кенійський Неофіт впевнений, що у РПЦ хочуть побачити кровопролиття у Церквах Александрійського патріархату. Водночас, архієрей сказав священникам зі своєї єпархії, що «ми не можемо розв’язати наші фінансові проблеми, перейшовши на бік Росії». Крім цього єпископ Кенійський зауважує, що піти у РПЦ деяких священників спонукає не богословські чи історичні чинники, а голодування.

    Найсвіжіше

    Популярне