П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Хто зачарував нас, що ми стали на шлях жебрацтва?» – африканський єпископ до священників

    Єпископ Кенійський (Александрійський Патріархат) Неофіт у своєму послані звертається до духовенства з проханням утриматись від переходу в Московський патріархат, адже це затьмарить Євангеліє, передане попередниками, що були в Африці задовго до росіян. Він запитав священників, хто зачарував їх, що вони стали на шлях жебрацтва.

    «Моє запитання до вас сьогодні, браття: хто зачарував нас, такою мірою, що ми вирішили звернути нашу церкву на шлях забуття, на шлях жебрацтва та подачок? Чому нам, африканцям, так важко і майже неможливо знайти кращі шляхи розвитку нашої церкви, щоб вона була самопідтримуваною, саморозповсюджуваною і самокерованою чи керованою?», – наголосив єрарх Александрійського патріархату.

    «Невже наші уми настільки духовнозасліплені та колонізовані? Мої дорогі брати, подорож до Росії затьмарить світло Євангелія, яке передали нам наші перші місцеві та міжнародні місіонери», – зазначив єпископ Неофіт.

    Він нагадав історію Александрійської Церкви.

    «Я хочу повернути вас до історії нашої церкви, щоб звернути вашу увагу на те, що ніщо не давалося легко з часів Спарти з Уганди та єпископа Гатуни з Кенії, наших видатних східноафриканських отців, які були першопрохідниками православ’я у цих двох країнах на початку 1920-х років. Вони передали нам, новому поколінню, всі інструменти духовної боротьби, а саме: любов, терпіння, смирення, прощення, наполегливу працю та молитву», – підсумував архієрей Александрійського патріархату.

    Читайте повне послання єпископа Неофіта на Духовному Фронті України.

    Найсвіжіше

    Популярне