Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Синод ПЦУ викликав на церковний суд оточення Філарета

    Синод Православної Церкви України 2 лютого 2022 року за грубе порушення канонічного порядку викликав колишніх єпископів ПЦУ, які зараз оточують почесного патріарха Філарета і брали участь у незаконних “хіротоніях” на церковний суд.

    Про це йдеться в рішення Синоду, опублікованому пресслужбою ПЦУ.

    «Колишній митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф (Шибаєв), колишній єпископ Білгород-Дністровський Філарет (Панку) та колишній єпископ Валуйський Петро (Москальов) за грубе порушення канонічного порядку, участь у незаконних зібраннях і так званих архієрейських хіротоніях у м. Києві були заборонені в священнослужінні та викликані на суд Священного Синоду Православної Церкви України за звинуваченнями, за якими вони підлягають позбавленню священного сану. У разі відсутності на засіданні вони підлягають суду заочно».

    Раніше єпископи ПЦУ Іоасаф (Шибаєв), Філарет (Панку) та Петро (Москальов) брали участь у Об’єднавчому соборі та інтронізації предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія. Пізніше вони приєднались до антиканонічної ініціативи почесного патріарха Філарета з відновлення ліквідованого ним же «УПЦ КП».

    Нагадаємо, російські експерти порівняли антиканонічні дії Філарета із вторгненням РПЦ в Африку. Також грекомовний ресурс «Ромфея» поширив фейкову новину про «екзарха УПЦ КП у Греції»

    Найсвіжіше

    Популярне