П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Грекомовний ресурс «Ромфея» поширив фейкову новину про «екзарха УПЦ КП у Греції»

    Грекомовний проросійський ресурс «Ромфея» (Romfea) знову помічений у брехні на церковну тематику. Цього разу цей сайт з чогось взяв, що почесний патріарх Філарет призначив розкольника Авксентія (Марінеса) «патріаршим екзархом в Афінах, із завданням займатися українською діаспорою у Греції».

    Відповідна стаття опублікована на «Ромфеї» 25 січня і містить скріншот документа ліквідованої «УПЦ КП». Щоправда, у самому документі ані слова про призначення Філаретом екзарха в Греції, про діаспору українців в Греції чи про Афіни.

    На сайті ліквідованої «УПЦ КП», як і в опублікованому «Ромфеєю» документі, йде мова, що «Собор «УПЦ КП» змінив титул Авксентія з «митрополит Егінський» на «митрополит Херсонеський і Волноваський». Ні про якого «патріаршого екзарха в Греції» нічого немає. Проте це не завадило пропагандистським ресурсам РПЦ  та їхнім горе-експертам, на кшталт агента Вознєсєнського, з посиланням на «Ромфею» писати про «вторгнення ПЦУ в Грецію».

    Однак і тут брехня на брехні. Варто зазначити, що всі єпископи, висвячені Філаретом, не є єпископами ПЦУ, і вважаються ПЦУ нелегітимними. ПЦУ заборонила почесному патріарху Філарету звершувати будь-які єпископські хіротонії без згоди Синоду ПЦУ і зазначила, що такі «єпископи» не будуть прийняті в клір ПЦУ в майбутньому. Тому вторгнення ПЦУ в Грецію може відбутись хіба у хворій уяві російських експертів. Таким чином у маси вилилась нова порція брехні, заснована на іншій брехні, для грекомовного населення з метою дискредитації ПЦУ і Вселенського патріарха Варфоломія.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що Філарет підключився до фабрикації FAKE NEWS проти ПЦУ. Також видання Romfea осканадалилося із назвою терористичної «ЛНР». 

    Найсвіжіше

    Популярне