П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Нові байки від експерта РПЦ Вознєсєнського про «крах Константинопольської Церкви»

    Нові байки від експерта РПЦ Алєксандра Вознєсєнского. Він пише, що «Константинопольський патріархат на межі краху», а «Кіпр і Кіпрська Церква більше не хочуть чути Архієпископа Хризостома», тобто предстоятеля Кіпрської Церкви. Єпископи Кіпрської Церкви вже «списали Хризостома і не згодні йти у нього на поводу з огляду на те, що розуміють, що дуже скоро на їхню думку відбудеться зміна Предстоятеля», — пише Вознєсєнскій і грозиться, що «змінити ситуацію майже не реально» і залишилось тільки чекати.

    ГРУ РФ потрібно задуматись над тим, щоб перестати фінансувати цього безтолкового прогнозиста-писаку на Кіпрі, адже жоден його прогноз не справдився.

    Раніше Вознєсєнскій прогнозував відставку архієпископа на Синоді Кіпрської Церкви. Але тоді синод більшістю голосів підтримав рішення архієпископа Хризостома ІІ визнати Православну Церкву України, а за питання відставки предстоятеля Кіпрської ПЦ навіть ніхто і не заїкнувся, що було очевидно всім крім експерта РПЦ. Тобто говорячи мовою речника РПЦвУ «вийшов пшик» із всіх намальованих прогнозів і мрій Моспатріархату.

    Що ще кумедніше – Вознєсенскій навіть сам не може стримати свого слова і спрогнозувати свої дії, бо раніше він зарікався більше нічого не писати, аж поки у відставку не відправлять голову Відділу зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ Іларіона (Алфеєва). «Я смиренно терпів брехливі нападки розкольників і єретиків, наклеп і брехню в мою адресу, але я не можу більше займатися міжцерковною аналітикою поки ублюдок, який ганьбить Церкву (тобто Іларіон, — ред.) на посаді глави ВЗЦЗ буде займати цю посаду», — присягався Вознєсєнскій в червні 2021 року.

    На дворі вже вересень, але досі єрархи Іларіон (Алфеєв) і Хризостом на посадах, а писака Вознєсєнскій і далі продукує свої «прогнози», так, ніби він такого слова не давав і не присягався.

    Прогнози Вознєсєнского були би правдиві, якби він написав, що РПЦ потроху йде в самоізоляцію і провалює всю свою роботу на міжцерковній арені. Але у Вознєсєнского інша «робота».

    Ось така вона, російська аналітика із 0% здійсненності прогнозів. З таким успіхом, я можу спрогнозувати, що у Вознєсєнского на Кіпрі скоріше гроші закінчаться, через такі «прогнози», чим він побачить «крах Константинопольського патріархату». І то цей прогноз буде набагато вірогіднішим ніж у експерта РПЦвУ.

    Джерело: релігійний оглядач Іван Петрущак

    Найсвіжіше

    Популярне