Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Експерти» РПЦвУ фантазують про відставку Хризостома на Синоді Церкви Кіпру

    «Експерти» Російської православної Церкви в Україні увімкнули свою фантазію й прогнозують, що Предстоятеля Кіпрської церкви відправлять на спокій на наступному синоді.
    Відповідні прогнози опублікувала так звана «Спілка православних журналістів» із посиланням на Алєксандра Вознєсєнского.
    Вознєсєнскій не бере до уваги, що проти визнання ПЦУ виступили лише 4 з 18 єрархів, а 23 листопада, після засідання Синоду Кіпрської церкви, «вони пом’якшили свій тон» і робить прогноз, щодо відставки архієпископа Хризостома. Далі, на думку проросійського «експерта», всі про визнання ПЦУ мають забути.
    Інший ймовірний сценарій, за словами СПЖ, це визнання Синодом, що Архієпископ Кіпру помилився і перевищив свої повноваження. Фантазія проросійських знавців зайшла так далеко, що на їх думку Хризостом взагалі може видати нову заяву на Синоді, що він ознайомився з новими даними, і не визнає ПЦУ. Цікаво, як проросійські рупори могли до такого дійти і як ці фантазії втілить архієпископ Хризостом, який казав, що проросійських єрархів треба позбавити сану. Але у вигадках Російських «експертів» все можливо, а мріяти нікому не можна забороняти.
    В умовах, коли вже четверта Церква визнає право українцям мати свою незалежну від Москви церкву, російські експерти дуже активізувались й роблять все, щоб нищити українську церкву, мову, територію й архітектуру і все що пов’язане з Україною.
    Якщо трохи заробити на побрехеньках вирішив Шарій, то що тут казати про якихось проросійських, відомих у вузьких колах журналістів, адже їм треба щось писати. А що тут писати коли справи кепські. Вмикати фантазію, закривати на правду очі й починати брехати. Папір витерпить все. Ймовірно це така манера у РПЦ готуватись до нового «пшику».
    У середу 25 листопада відбудеться ще одне засідання Священного Синоду Кіпрської Церкви, на якому або шляхом обговорення, або більшістю голосів мають підтримати рішення архієпископа Хризостома. Варто зазначити, що серед 4 єрархів, які невдоволені визнанням ПЦУ, є митрополит Никифор, який їздить на дорогому авто за 300 000 євро із прапорам Російської Федерації. Ці єрархи неодноразово висловлювали свою прихильність до РФ і заявляли, що їм не соромно дивитись у бік Росії. Це підмітив і вселенський патріарх, сказавши, що вони роблять це не з церковного інтересу.

    Автівка митрополита Никифора / Фото: Daily Kiprys

    Найсвіжіше

    Популярне