Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Без України не буде зрозуміло звідки взялося Московське Царство, – релігієзнавець про Росію

    Президент Росії Владімір Путін — це хвора людина і це видно неозброєним оком. В його ідеологему вписується вся Україна. Інакше буде незрозуміло звідки береться Московське Царство.

    Про це релігієзнавець, історик, професор Ігор Козловський розповів Главкому.

    «Важко говорити про хвору людину. Те, що він хворий можна побачити неозброєним оком, — каже він про Путіна. – У його ідеологему вписується вся Україна. По-перше, починаючи з коріння, з історії. Якщо у них не буде України, буде не зрозуміло, звідки береться взагалі Московське царство, а потім і Російська імперія. Їх непокоїть психологічний момент, який насправді є комплексом психологічної меншовартості. Саме Україна дає їм можливість почуватися повноцінними».

    «По-друге, це ресурси України, людські, природні, фантастичне місцерозташування. Ми ж розуміємо, що більшість території Росії не зовсім придатна для господарювання, для життя. Саме Україна може дати їм такий простір, надію для подальшого розвитку саме тому, що тут є ресурси», – додає Козловський.

    «Будь-яка імперія розвивається екстенсивно, для неї характерне повернення до старих кордонів, які визначали контроль за більшою територією. У випадку Росії – до кордонів, можливо, навіть Російської імперії. РФ не розвивається інтенсивно, інтенсивний розвиток характерний для відносно невеликих країн», – підсумував він.

    Нагадаємо, Ліворадикал Жиріновский заявив, що потрібно підтримати РПЦ і робити Царем Путіна.

    Богослов Кирило Говорун заявив, що бачить співпадіння між режимом Мусоліні і Путіна.

    Найсвіжіше

    Популярне