Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Бачу співпадіння між режимом Мусоліні і Путіна, – богослов Кирило Говорун

    Богослов і архімандрит Російської православної церкви Кирило Говорун розповів, що бачить співпадіння між режимами фашистського диктатора Беніто Муссоліні та президента РФ Владіміра Путіна.

    «Чим більше читаю книгу, тим більше бачу збіг векторів режимів Муссоліні та Путіна: від гонителів до захисників Церкви», – написав Говорун у своєму Телеграм-каналі.

    «Муссоліні, колись сам антиклерикал, прийшовши до влади, засудив публічний антиклерикалізм багатьох своїх однопартійців, взявся захищати традиційні цінності італійського суспільства і почуття його віруючих. Він побачив у Церкві потенціал відновлення римської квазіімперії. З цією метою він вклався у формування католицько-фашистської ідеології через такі інститути як Istituto fascista di cultura. Не багато хто в Католицькій церкві бачив у цьому лише політичну інструменталізацію Церкви. Папа Пій XI до них не належав», – зауважив Кирило Говорун.

    Нагадаємо, раніше богослов припустив, що зібрання пентархії може завершитись судом над священноначалієм УПЦ МП і РПЦ. Також коментуючи рішення РПЦ по Африці він писав, що тільки канонічні беззаконники могли відкрито порушити канон прийнятий на Вселенському соборі.

    Найсвіжіше

    Популярне