Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Ліворадикал Жиріновский заявив, що потрібно підтримати РПЦ і робити Царем Путіна

    У Росії знову і знову виступають за те, щоб Путіна офіційно зробити царем і підтримати російське православ’я. Посаду президента РФ потрібно перейменувати на імператора, а формою правління країни встановити самодержавство — абсолютна монархія. З такою заявою виступив депутат Держдуми Російської Федерації, ліворадикал Владімір Жиріновский, під час пленарного засідання, передає ura.news.

    «Відновити православ’я у повному обсязі, де мають бути церкви. І щоб було самодержавство. Цар. Імператор. Ці обрані президенти — назва безглузда. Президент. Що це таке загалом? У Америці живемо? Чи у Франції?» – Заявив Жиріновский, виступаючи в Держдумі Росії.

    У 2014 році Жиріновский пропонував розділити Україну між сусідніми з нею державами.

    У грудні 2021 року, Жиріновский закликав РФ розпочати в ніч з 30 грудня 2021 року на 1 січня 2022 року бомбардування України. За кілька днів до того патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) привітав Жиріновского. Звертаючись до Жиріновского очільник РПЦ Кіріл сказав, що цінує його внесок у політичне життя Росії. Релігієзнавець Юрій Чорноморець назвав цю подію «бридкою». 

    22 березня 2018 року журналіст-гей телеканалу «Сегодня» Ренат Давлетгільдєєв опублікував у соціальній мережі Facebook пост про «пережиті домагання» з боку Владіміра Жиріновского.

    Таким чином, Жиріновский який виступав за бомбардування і розпилення України підтримує і РПЦ і Путіна. Сама ж Московська Патріархія не бачить нічого гріховного в  заявах Жиріновського і тому продовжує хвалити лідера ліворадикалів ЛДПР і зокрема його «внесок у політичне життя».

    Найсвіжіше

    Популярне