П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Московський патріархат дотримується команд і лінії Кремля

    Єрарх Вселенського патріархату Архієпископ Америки Елпідофор висловив підтримку українському народу під час свого візиту до Посла України в США. Згідно з його дописом у соцмережах, він зустрівся з Надзвичайним і Повноваженим послом України у Сполучених Штатах Америки Оксаною Маркаровою, щоб висловити «нашу підтримку, як християни, як греки та як американці, народу України, який страждає від російського імперіалізму, який проявляється на всіх рівнях: військових, економічних, енергетичних ресурсах, а також Церкві».

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Архієпископ Елпідофор прокоментував останні кроки РПЦ: «замість того, щоб підтримувати сестер і братів України, Московський Патріархат слухняно дотримується наказів Кремля і його лінії, роз’єднуючи Православ’я по всьому світу та скандалізуючи Народ Божий від України до Африки, і навіть так далеко, як Корея».

    Архієпископ вітає недавню заяву представника Держдепартаменту, що засуджує «зловмисні зусилля Кремля інструменталізувати православну ідентичність», а також позицію уряду США.

    Також архієпископ Америки Елпідофор засудив церковний імперіалізм Кремля і висловив підтримку народу України.

    Найсвіжіше

    Популярне