Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Ми засуджуємо церковний імперіалізм Кремля і підтримуємо народ України – Архієпископ Америки

    Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова зустрілася з єрархом Вселенського Патріархату архієпископом Америки Елпідофром.

    Під час зустрічі владика Елпідофор висловив свою підтримку українському народові.

    “Я відвідав посла України у Вашингтоні та висловив нашу повну підтримку українському народові. Ми засуджуємо політичний та церковний імперіалізм Кремля і цінуємо позицію уряду США”, – наголосив єрарх.

    “Приємно було приймати Високопреосвященного Архієпископа Америки Елпідофора. Ми відчуваємо постійну підтримку та цінуємо ваші молитви за Україну, оскільки Україна перетворюється на кращу країну для своїх громадян і захищається від російської агресії”, – зазначила посол України пані Маркарова.

    https://twitter.com/OMarkarova/status/1484627887403806720

    “Я відвідав Посольство України, щоб висловити послу Оксані Маркаровій нашу підтримку, як християни, як греки, і як американці, народу України, який страждає від російського імперіалізму, який проявляється на всіх рівнях: військовому, економічному, енергетичному, а також церквному”, – зазначив владика Елпідофор.

    За його словами, це несправедливість щодо історії та традицій Православ’я, що замість підтримки сестер і братів України, Московський патріархат слухняно дотримується наказів Кремля і за його лінією розділяє Православ’я по всьому світу та ганьбить народ Божий від України до Африки, і навіть в Кореї.

    “Ми вітаємо позицію уряду США та недавню заяву представника Держдепартаменту про засудження “зловмисних зусиль Кремля з інструменталізації православної ідентичності”, – підкреслив архієпископ Америки.

    Найсвіжіше

    Популярне