Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    США: Росія інструменталізує православну ідентичність для просування геополітичних інтересів

    Держдепартамент США звинуватив Росію у зловмисній інструменталізації православної ідентичності для просування геополітичних інтересів.

    Як зазначив речник Держдепартаменту Нед Прайс: «Росія займається прихованими та відверто зловмисними спробами інструменталізувати православну ідентичність для просування власних геополітичних інтересів за підтримки певних православних церков та інших лідерів, підриваючи при цьому інші церкви», – цитує orthodoxtimes.com.

    Крім того, американський чиновник наголосив на важливості, яку Сполучені Штати надають сприянню та захисту релігійних свобод.

    «Захист релігійної свободи чи переконань, включаючи свободу релігійних меншин, залишається ключовим елементом зовнішньої політики США. Особи повинні вільно приймати рішення про те, як вони виражають свої релігійні переконання, без стороннього втручання, в тому числі з боку іноземних урядів», – зауважив він.

    Нагадаємо, у США раніше заявили, що Росія може влаштувати провокацію, щоб виправдати напад на Україну. Також посол США заявив, що керівництво Вселенського патріарха зміцнює американську дипломатію на підтримку суверенітету України.

    Найсвіжіше

    Популярне