П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія готує провокацію на Водохреща на Донбасі

    Останніми днями у ЗМІ розглядалася низка сценаріїв провокацій у режимі casus belli, які Росія може використати для інтервенції до України.

    Про це пише “Інформаційний спротив” з посиланням на телеграм-канал “Вольнодумець”.

    Одним із цих сценаріїв була і провокація проти мирних жителів окупованої частини Донбасу, особливо тих, що встигли отримати паспорти РФ.

    Як стало відомо, один із підрозділів 1 АК російських окупаційних військ під контролем російських кураторів готує вогневе ураження поверхні водоймища “Ставок Цегляний” з метою подальшого звинувачення ЗСУ у підступному нападі на вірян — місцевих жителів під час святкування Водохреща, при скоєнні ними обряду занурення у купіль.

    Минулого тижня, 15 січня 2022 року, на кілька годин окупанти запустили головний вентилятор вентиляційного ствола шахти ім. Челюскінців, що знаходиться за 1600 метрів від вищезгаданої водойми.

    Важливо розуміти, що територія майданчика вентиляційного ствола шахти ім. Челюскінців була обстріляна окупаційними підрозділами 14 лютого 2020 року і з того часу не функціонувала, будучи повністю знеструмленою та небезпечною для проведення будь-яких робіт.

    У свою чергу, весь цей час цей об’єкт не був порожнім, і на північному сході майданчика окупаційними військами було зведено інженерні комунікації взводного опорного пункту.

    З урахуванням інформації, що надходить, не виключено, що 19 січня 2022 року окупанти все-таки планують здійснити вогневе ураження за допомогою мінометів калібру 82-мм жителів, які здійснюють православний ритуал у водоймі “Ставок Цегляний”.

    У свою чергу, для маскування звуків обстрілу та подальшого нівелювання можливості розпізнання напрямку обстрілу може бути включений головний вентилятор шахти ім. Челюскінців, шум від якого добре чутний мешканцям.

    Таким чином, Росія може здійснити горезвісний casus belli з додаванням релігійного чинника, який в інформаційному потоці РФ буде готовим виправданням подальших дій російських військ на території України.

    Найсвіжіше

    Популярне