П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріархат обрав шлях на повну ізоляцію – релігійний експерт

    Коментуючи інтерв’ю митрополита РПЦвУ Антонія (Паканича), релігійний експерт Олександр Єфременко заявив, що Московський патріархат обрав шлях до повної ізоляції.

    «… хочу відзначити, що це інтерв’ю дає можливість припустити, що в середовищі РПЦ нічого нового не придумали, а вкотре повторюють уже звичні тези. Його заяви про майбутнє оформлення розколу, яке відбудеться, якщо усі Помісні Церкви не приймуть їх вимоги, і не відіграють все назад – це свідчення того, що Москва обрала шлях на повну ізоляцію від Православ’я», – йдеться в дописі Єфременка.

    Він зауважив, що це все є проявом «православного тероризму», як про це влучно висловився архієпископ Константинопольського Патріархату Даниїл (Зелінський).

    «Які його наслідки? Спрогнозувати важко, але імовірно, що вони принесуть доволі сильної шкоди для самої РПЦ. Єдиний вихід з цієї ситуації – це усвідомлення Москвою власних помилок, проте на це вона поки неготова, і навряд це станеться у скорому часі», – підсумував Єфременко.

    Нагадаємо, раніше релігійний експерт Олександр Єфременко писав, що На Аммані 2.0 відбудеться відкол РПЦ від Вселенського православ’я. Також він зазначив, що РПЦ привласнила Київську митрополію без будь-якого «соборного обговорення».

    Найсвіжіше

    Популярне