Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Аммані 2.0 відбудеться відкол РПЦ від Вселенського православ’я

    На Аммані 2.0 відбудеться відкол Російської Православної Церкви від повноти Вселенського православ’я. Це все фінансуватиметься російськими олігархами й бюджетом РФ.

    Про це йдеться в дописі релігійного експерта Олександра Єфременка, який аналізує інтерв’ю митрополита РПЦвУ Антонія (Паканича). Єфременко впевнений, що меседжі які видає цей єрарх Моспатріархату вкотре свідчать про безуспішність російської авантюри по скликанню другого Амману.

    «Імовірно, що в Москві вже зрозуміли, що заручитись підтримкою усього Православного світу їм не вдасться. Єдине, на що вони можуть розраховувати, то це лише зібрати усіх своїх сателітів, та за їх допомогою утворити “новий московський антиканонічний гібрид”, який нічого спільного із Церквою мати не може. Таким чином “Амман 2.0” з “Всеправославного Собору” (як його бачили в Москві на початку) перетвориться на банальне розбійницьке зібрання, на якому, за гроші російського бюджету та бізнесменів, буде оформлено остаточне відокремлення Російської Церкви від повноти Вселенського Православ’я. Можливо саме це Антоній мав на увазі, коли говорив про скоре оформлення цього розколу», – написав Єфременко.

    Він додав, що «абсурдним звучать припущення Антонія про те, що керівництво ПЦУ нібито “маріонетка в руках більш сильних церковних і геополітичних гравців”».

    «Хто дійсно «маріонетка” то це сама РПЦвУ, яку представляє Антоній, і яка без вказівки із Москви не приймає жодних істотних рішень», – підсумував релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Нагадаємо, раніше Олександр Єфременко писав, що для РПЦ порушувати канони — звична справа. Також він говорив, що єдиний вихід для РПЦ — це усвідомлення власних помилок.

    Найсвіжіше

    Популярне