Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На заводі “Стирол” стався витік хімікатів: Росія може використати катастрофу, як привід для вторгнення в Україну

    Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про надзвичайну ситуацію на тимчасово окупованій території України. За інформацією розвідників, 14 січня 2022 року в окуповану російськими військами Горлівку на завод “Концерн Стирол” доставлено ємності з аміаком, з яких, через порушення герметичності, здійснюється витік у повітря отруйних речовин.

    Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці відомства у Фейсбук.

    На думку фахівців, хімічне забруднення може призвести до екологічної катастрофи на сході України, яка буде використана Кремлем для відкритого нападу на Україну.

    “Спричинена діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин, та як привід для розширення збройної агресії проти нашої держави”, – повідомляють військові розвідники.

    Принагідно нагадаємо, посадові особи Російської Федерації та російські пропагандисти відкрито анонсували введення Збройних сил РФ на територію України для окупації земель, знищення українського народу та стримування просування НАТО на Схід. А перед цим, колишній радник президента Росії Владіміра Путіна Владіслав Сурков, на тлі нарощування Москвою військової присутності неподалік кордону з Україною, заявив, що у майбутньому РФ обов’язково буде розширювати власні території.

    Найсвіжіше

    Популярне