Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Загроза війни: Екс-радник Путіна Владіслав Сурков заявив, що Росія буде розширювати свої території

    Російська Федерація у майбутньому обов’язково буде розширювати власну територію. Таку позицію, на тлі нарощування Москвою військової присутності неподалік кордону з Україною, окреслив колишній радник президента Росії Владіміра Путіна Владіслав Сурков.

    При цьому, представник путінського режиму пояснив таку перспективу не маніакальними схильностями Кремля чи винятковою кровожерливістю лідерів РФ, а законами фізики.

    За словами Суркова, згідно другого закону термодинаміки, у будь-якому замкнутому просторі зростає ентропія: “Іншими словами, хаосу ніколи не ста менше. Навпаки, його практично завжди стає більше. На початку ХХІ століття російській системі влади вдалось спинити лавину соціального хаосу і забезпечити вертикаль, порядок і скрєпи. Однак ентропія продовжує наростати і поступово переходить в сліпі зони суспільного життя”, – цитує “Каспаров.ру” заяву ідеолога “русского міра”.

    На думку екс-радника Путіна, таку соціальну ентропію потрібно “експортувати для утилізації на чужій території”. Протягом віків російська держава, як зауважив Сурков, зберігалась виключно завдяки постійному спрямуванню за межі власних кордонів. І сьогодні, Росія не втратила власних імперських інстинктів.

    Нагадаємо, Владіслав Сурков – російський політичний діяч, автор сучасної концепції “русского міра”, помічник президента РФ (2013-2020 рр.). У 2014 році на Суркова були накладені міжнародні санкції у зв’язку з агресією Росії проти України. Його обґрунтовано вважають одним з головних високопоставлених чиновників російської адміністрації, відповідальних за порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

    Найсвіжіше

    Популярне