П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Екуменічний діалог – непроста річ

    Сьомого грудня архієпископ Америки Елпідофор відвідав окружні збори духовенства в Грецькій Православній Церкві у Нью-Йорку. Він згадав про нещодавній візит папи Франциска до Греції і про новий штам коронавірусу.

    «Мене підбадьорив візит папи Франциска до Греції та приймання, яке влаштували йому як уряд – оскільки він технічно є главою держави – так і Церква. Екуменічний діалог – це нелегка річ, через часто важкий багаж минулих гріхів – гріхів упущення та вчинення», – сказав архієпископ Елпідофор.

    Водночас архієпископ зауважив, що екуменічні зусилля є обов’язковими для всіх нас, хто називає себе християнами. «Бо ми повинні практикувати любов понад усе», цитує orthodoxtimes.com.

    Архієпископ Елпідофор попередив про новий штам коронавірусу «Омікрон» і закликав духовенство «бути терплячими та розважливими до наших вірних і працювати з ними, щоб розвіяти їхні страхи».

    «…молимося, щоб з Божої милості ми змогли провести наші служби в повному розмаїтті славної Літургії. Будь ласка, зверніть увагу на своє оточення та особливо піклуйтеся про свою паству», – наголосив архієпископ.

    Нагадаємо, нещодавно архієпископ Америки Елпідофор оголосив про свій від’їзд з Фанару та висловив радість бачити у доброму здоров’ї Вселенського патріарха Варфоломія.

    Раніше архієпископ Елпідофор освятив храм Святого Георгія в Нью-Джерсі. Також архієпископ Америки порівняв святителя Іоана Золотоустого із патріархом Варфоломієм, адже їх обидвох переслідували «фальшиві брати».

    Найсвіжіше

    Популярне