П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки освятив храм Святого Георгія в Нью-Джерсі

    28 листопада архієпископ Америки Елпідофор здійснив освячення Грецької Православної Церкви святого Георгія в Оушен-Тауншип, штат Нью-Джерсі.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    На своїй проповіді архієпископ Америки сказав: «Коли Святий цар Соломон – прямий предок Господа нашого Ісуса Христа – нарешті завершив будівництво Храму в Єрусалимі, він став перед цією чудовою спорудою на Храмовій горі і вимовив такі слова: Але чи Бог справді перебуватиме з людьми на землі? Ось, небо і небеса небес не можуть вмістити Тебе; наскільки менше цей будинок, який я побудував!».

    Архієпископ Елпідофор провів паралелі між рукотворними храмами і тим, як Богородиця вмістила в своєму лоні невмістимого Бога.

    «Ви справді далеко подорожували як спільнота грецьких православних християн. Але тепер ви прибули на свою Храмову гору, де, як і Соломон, ви побудували цю чудову споруду, яку ми сьогодні освячуємо на вічність», – сказав єрарх звертаючись до нащадків емігрантів із Греції.

    «…цей Дім Господній, освячений на поклоніння Єдиному Істинному Богу, Якому поклоняються у Пресвятій Трійці, перебуватиме в наступні покоління, які ще не народилися. Ваші жертви, які ви вклали в цю справді величну споруду, отримають нагороду, яку ніхто з нас сьогодні не може навіть уявити», – підсумував архієпископ Елпідофор. 

    Фото: orthodoxtimes

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що архієпископ Америки звершив богослужіння в Оушен-Тауншип, штат Нью-Джерсі.

    Найсвіжіше

    Популярне