Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки звершив богослужіння в Оушен-Тауншип, штат Нью-Джерсі

    Архієпископ Америки Елпідофор очолив Велику Вечірню в Грецькій Православній Церкві Святого Георгія в Оушен Тауншип, Нью-Джерсі, 27 листопада.

    У своїй проповіді архієпископ нагадав, про древню традицію запечатування мощей мучеників в освячений вівтар. Ця традиція сягає перших століть існування Церкви. «У часи, коли в будинках ще відправлялася Божественна Літургія, християни також мали звичай збиратись біля гробів мучеників і відправляти Євхаристію на їхніх святих кістках», – цитує слова архієрея orthodoxtimes.com.

    Архієпископ Елпідофор зауважив, що громада у Оушен Тауншипі є однією з парафій Священної архієпархії Америки яка має власне грецьке православне кладовище Святого Георгія, відкрите у 1957 році.

    «Поєднання цих святих і благословенних місць із будівництвом церков знайшло своє перше виконання в так званих “Μαρτύρια” – спорудах, зведених над гробницями мучеників. Найвідомішим у світі є, звичайно, Ἀνάστασις в Єрусалимі, який зазвичай називають Храмом Гробу Господнього. Сьогодні він містить не тільки Порожню Гробницю нашого Господа, а й місце Голгофи, де Він віддав Своє життя за спасінн світу», – підкреслив архієпископ Америки.

    Звертаючись до громади в Оушен Тауншипі, Архієпископ зауважив слова Тертуліана: «Кров мучеників є насінням Церкви».

    «Ваша Церква через присутність цих святих мощей реалізує свій потенціал як живе поле для духовного насіння. Кожне Таїнство, кожен урок недільної школи, кожне громадське святкування стає нагодою для зростання та дорослішання», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне