П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Голова Верховної Ради підписав закон про капеланство, назвавши його важливим для реформування армії

    Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав закон «Про службу військового капеланства». Він зазначив, що цей нормативно-правовий акт є важливим для реформування української армії на шляху до членства в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

    «Сьогодні підписав надважливий закон “Про службу військового капеланства”. Вважаю, що цей документ є важливим кроком до формування сучасної української армії, яка дбає про своїх захисників і захисниць», — написав Стефанчук у вівторок 7 грудня у Facebook.

    З його слів, закон став відповіддю на духовний запит. «Запроваджуючи Службу військового капеланства, ми висловлюємо підтримку нашим священнослужителям-добровольцям, що з перших днів і до сьогодні на передовій. Це важливо для реформування нашої армії на шляху до членства в НАТО. Це важливо для України!», — наголосив спікер.

    Він додав, що коли у квітні відвідав район проведення ООС, то на власному досвіді переконався, наскільки потрібною для наших військовослужбовців є психологічна та духовна підтримка.

    Раніше Руслан Стефанчук заявив, що служіння капеланів вкрай необхідне, особливо в часи бойових дій на Сході України.

    Нагадаємо, 30 листопада Верховна Рада України ухвалила закон про капеланство. Речник ПЦУ архієпископ Євстратій зауважив, що священники РПЦвУ не можуть бути капеланами у ЗСУ, бо це заборонено законом. З усім тим, у РПЦвУ заявили, що боротимуться за те, щоб служити капеланами в ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне