П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Елладської Церкви подякував папі Римському за візит до Греції

    В Апостольській нунціатурі в Афінах, що стала для папи Франциска домівкою під час перебування в цій країні, єпископ Риму приймав архієпископа Афінського та всієї Греції Єроніма ІІ.  Предстоятель Елладської Церкви подякував папі Римському Франциску за візит до Греції.

    Про це повідомляє vaticannews.va

    «Цього вечора, 5 грудня 2021, свято святого Сави, мій супровід і я прибули, щоби подякувати Папі та Святішому Братові Риму Францискові за його візит до Греції. Вітаємо його та бажаємо гарної подорожі. Нехай же нас благословить Святий Бог», – написав предстоятель Елладської Православної Церкви.

    Глава Католицької Церкви також висловив радість від зустрічі і подякував архієпископу Єроніму за доброту та терпеливість.

    «З радістю та миром зустрічаюся з дорогим братом Єронімом ІІ. Дякую йому за його братерську доброту, лагідність і терпеливість. Нехай же Господь дасть нам благодать і далі прямувати цією дорогою братерства та миру. Дякую Його Блаженству Єронімові ІІ за великодушну допомогу нам у тому, щоби прямувати разом. Нехай же Господь благословить наші Церкви-сестри, а Свята Божа Мати нам допомагає».

    Зустріч завершилася обміном подарунками.

    У понеділок, 6 грудня, папа Франциск завершив відвідини Греції. Відслуживши Святу Месу в каплиці Апостольської нунціатури, він прийняв у дипломатичному представництві Голову Парламенту Греції Костантіноса Тасуласа.

    Нагадаємо, в Афінах папа Римський Франциск виступив за координацію зусиль з питань міграції. Раніше папа Римський зустрівся з предстоятелем Грецької Церкви і попросив у нього прощення. Також глава РКЦ зустрівся зі Священним Синодом Церкви Кіпру та представником місцевої католицької громади на Кіпрі. Візит папи на Кіпр і Грецю розпочався 2 грудня і завершився 6 грудня.

    Фото: vaticannews.va

    Найсвіжіше

    Популярне