Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    В Афінах папа Римський Франциск виступив за координацію зусиль з питань міграції

    Папа Римський Франциск вказав на націоналістичні розбіжності в Євросоюзі як на причину відсутності координації зусиль із питань міграції. Він також вдруге відвідав грецький острів Лесбос, щоби висловити солідарність з мігрантами і біженцями.

    Про це понтифік розповів 4 грудня на початку візиту до Греції, який було організовано з метою поліпшення відносин із Грецькою православною церквою, передають “Новини Ватикану” та “Радіо Свобода”.

    Європейська спільнота «часом здається заблокованою та некоординованою» замість того, щоб бути «двигуном солідарності» щодо міграції, – сказав папа у промові перед політичними та культурними лідерами в Афінах.

    За словами Папи, мусимо також «з гіркотою визнати», що в Європі є й такі, що бачать у розв’язанні проблеми мігрантів справу, яка їх не стосується. Існує чимало точок прийняття, де мігранти і біженці проживають в умовах, доведених до крайнощів.

    «Однак, пошана до людей і людських прав, особливо, на континенті, який не бариться просувати їх у світі, повинна завжди бути захищеною, гідність кожного завжди повинна ставитися понад усе інше!», – наголосив він.

    Глава РКЦ зауважив, що громадську думку легко потягнути за собою, «вселяючи страх перед іншими». «Потрібно боротися із віддаленими причинами, а не з бідними людьми, які платять за їхні наслідки, а навіть використовуються у політичній пропаганді», – сказав папа Франциск, підкреслюючи, що для усунення глибоких причин недостатньо лише затикати надзвичайні ситуації. Та пам’ятати, що «не існує простих відповідей на складні проблеми».

    За словами папи, віра вимагає співчуття та милосердя, закликає до гостинності.

    Візит 84-річного понтифіка до грецької столиці є першим візитом папи з часів Івана Павла II у 2001 році, який узагалі став першим візитом очільника Католицької церкви до Афін після розколу 1054 року.

    Нагадаємо, раніше папа Римський зустрівся з предстоятелем Грецької Церкви і попросив у нього прощення. Також глава РКЦ зустрівся зі Священним Синодом Церкви Кіпру та представником місцевої католицької громади на Кіпрі.

    Найсвіжіше

    Популярне