Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск зустрівся із представником місцевої католицької громади на Кіпрі

    Прилетівши 2 грудня до міжнародного аеропорту Ларнаки, Глава Католицької Церкви відразу від’їхав до маронітського катедрального собору Пресвятої Богородиці Благодатей, де відбулася зустріч із духовенством, чернецтвом, катехитами і представниками церковних рухів.

    Католики становлять лише 4,5% населення Кіпру, повідомляє сайт Ватикану.

    Єдиним правлячим католицьким єпископом на Кіпрі є маронітський архієпископ. Є на острові також українська греко-католицька громада.

    Вітаючи вірних маронітського обряду, папа Франциск запевнив у молитві за подолання кризи. Промовляючи до вірних латинського обряду, він звернув увагу на їхній мультикультурний характер, що є відображенням «ролі Кіпру на європейському континенті». «У католицькій Церкві не існує і не повинно існувати стін: вона є спільним домом, місцем стосунків, вона є співжиттям у розмаїтті», – наголосив папа, закликавши бути всіх вірян терпеливими одне до одного.

    Далі глава РКЦ звернув увагу на братерство. «… можна сперечатися щодо бачення, щодо різної чутливості та ідей. І в деяких випадках сказати речі відверто у вічі допомагає, є нагодою для зростання та зміни…Можемо дискутувати, але залишаючись братами», – сказав папа, наголошуючи на тому, що ми потребуємо братерської Церкви, що буде «засобом братерства для світу».

    Найсвіжіше

    Популярне