П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Іларіон зустрінеться із главою Католицької Церкви

    У Московському патріархаті продовжують розвивати тему нової зустрічі очільника РПЦ Кіріла (Гундяєва) та глави Католицької Церкви папи Франциска. Так голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв) заявив, що у 20-х числах грудня має зустрітись із папою Франциском і обговорить можливу зустріч Московського патріарха і глави Католицької Церкви.

    «У двадцятих числах грудня запланована моя зустріч з папою Римським Франциском. Я планую привітати його від імені … патріарха Кіріла з 85-річчям, а також обговорити з ним широке коло питань, що стосуються двосторонніх відносин між нашими Церквами. Серед цих питань – можлива майбутня зустріч папи Франциска з патріархом Кірілом. Ні місце, ні дата цієї зустрічі поки не визначені», – заявив єрарх РПЦ, передає пресслужба ВЗЦЗ РПЦ.

    Він додав, що питання візиту папи Франциска до Москви на двосторонньому рівні ще не обговорювалося.

    6 грудня, перебуваючи на борту літака папа Франциск повідомив, що між ним та патріархом Московським Кірілом відбудеться друга зустріч, повідомляють vaticannews.va. Франциск також зауважив, що ця зустріч не є далеким горизонтом, і що наступного тижня має приїхати митрополит  РПЦ Іларіон, щоб узгодити деталі можливої зустрічі.

    Нагадаємо, папа Римський із 2 по 6 грудня здійснив свій візит до Кіпру і Греції. В Афінах Франциск виступив за координацію зусиль з питань міграції. Раніше папа Римський зустрівся з предстоятелем Грецької Церкви і попросив у нього прощення. Також глава РКЦ зустрівся зі Священним Синодом Церкви Кіпру та представником місцевої католицької громади на Кіпрі.

    Найсвіжіше

    Популярне