Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Санкції РНБО його не лякають: Новінський заявив, що не боїться нікого, окрім Бога

    Проросійський нардеп, фігурант бази “Миротворця”, спонсор Московського патріархату в Україні і його протодиякон Вадім Новінський заявив, що не боїться нікого, окрім Бога, адже він, нібито, не причетний до фінансування тероризму незаконних збройних формувань на території ОРДЛО.

    Про це заявив народний депутат України Вадім Новінський на телеканалі «Україна 24», відповідаючи на питання про ймовірність запровадження Радою національної безпеки та оборони персональних санкцій проти нього, передає pr.ua

    «Вводячи санкції, РНБО перевищує свої повноваження та підміняє собою українські суди, а виключно вони повноважні здійснювати правосуддя. Справді, спроби залякати мене санкціями робляться – зокрема, мені передають різні “привіти” за допомогою чуток, публікацій у телеграм-каналах з метою, щоб я до них прибіг про щось просити. Хочу попередити ці гарячі голови: цього не станеться, я не злякаюся. Я взагалі нікого не боюся, окрім Бога. Санкції – це предмет судових суперечок та розглядів у різних юрисдикціях. Мої адвокати до цього готові та стягуватимуть усі збитки з усіх, хто буде причетний до таких незаконних рішень», – заявив противник незалежності православ’я від Росії нардеп Новінський.

    Він також додав, що його відносини з державою ніколи не були близькими, але він намагався обговорювати питання взаємовідносин РПЦвУ та держави.

    «Я живу за законом, і до фінансування тероризму (а це єдина підстава для запровадження санкцій проти громадянина України) не маю жодного стосунку. Тому санкцій я не злякаюся», – наголосив Вадім Новінський.

    Нагадаємо, раніше речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) попереджав, що  Новінський може отримати 20 мільярдів гривень для просування інтересів РПЦвУ. Також Новінський, як диякон РПЦвУ, взяв участь в богослужінні в країні-агресорі на честь Алєксандра Нєвского.

    Найсвіжіше

    Популярне