Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Зоря: Новінський може отримати 20 мільярдів гривень для просування інтересів РПЦвУ

    Проросійський нардеп Вадим Новінський може отримати додатково 20 мільярдів гривень на рік, для просування інтересів РПЦвУ, блокування законних переходів громад із МП в ПЦУ та фінансування пропагандистів Московського патріархату. Все через скасування частини податків, якого Новінський добивається змінами до відповідних законопроєктів.

    Про це йдеться в дописі речника ПЦУ архієпископа Євстратія (Зорі).

    Він нагадав, що залізна руда – одне з головних джерел прибутків структури, яку контролює пан Новінський, а підвищення на світових ринках ціни на руду (в середині жовтня цього року вона складала понад $120 за тонну) – джерело сотень мільйонів доларів прибутків, які отримав Новінський через дивіденди.

    Крім того, за словами архієпископа Євстратія, у парламенті мають розглядати питання про впорядкування цієї аномалії, коли народ України за копійки віддає ресурси тим, хто потім заробляє на них мільярди, зокрема Новінському.

    «Цікаво, чи зможуть? Чи проголосують? Чому я про це вирішив написати? Бо нещодавно прочитав про те, як, за даними розслідувачів, пан Новінський активно “наопікувався” змінами до урядового законопроекту. Внаслідок цього через певні правки з проекту можуть “випаруватися” податки на суму майже у 20 мільярдів гривень…Публічно відомо, що пан Новінський (як протодиякон Російської Церкви) “тісно опікується” цими процесами. Сотні судових справ проти громад, які вирішили вийти з МП. Медіа-конгломерат з офіційних ресурсів МПвУ та пропагандистських додатків до них. Поїздки до тих Церков, які поки що не визнали Томос про автокефалію, з “вагомими аргументами” не робити цього і надалі… Маючи 20 мільярдів на рік, фактично подарованих народом України, – хіба складно бути таким активним і щедрим для просування інтересів РПЦ?», – зазначив архієпископ Євстратій.

    Він додав, що руда – це корисна копалина з надр України, за видобуток якої структура пана Новінського платить смішні гроші – рента зараз становить приблизно $3 за тонну незалежно від ціни, за яку потім руда буде продана.

    «Тобто фактично структура Новінського “купує” у народу України, який є власником надр, руду за $3, а продає, наприклад у Китай – за понад $120», – пояснив речник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне