П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Новинський, як диякон РПЦвУ, взяв участь в богослужінні в країні-агресорі на честь Алєксандра Нєвского

    12 вересня проросійський нардеп Вадим Новинський, як диякон РПЦвУ, взяв участь в богослужінні, що пройшло в країні-агресорі, в місті Санкт-Петербурзі. Що символічно, богослужіння було приурочене національному герою Росії, князю Алєксандру Нєвскому і пройшло воно у Свято-Троїцькому соборі Алєксандро-Нєвської лаври.

    Трансляцію із богослужіння показував телеканал «Союз».

    Новинський не бачить нічого поганого у відвідинах Російської Федерації і молитви у день національних героїв РФ. Він сам підтримує РПЦ в Україні, активно протидіяв об’єднанню православ’я в Україні й продовжує спонсорувати розкол в нашій державі. Вадим Новинський із своєю охороною вивіз єрарха РПЦвУ Агапіта (Бевцика), який хотів долучитись до Об’єднавчого собору в 2018 році. Сам він заявляє, що бореться «за конфесійний мир».

    Натомість РПЦвУ захищає Новинського і каже, що він «не є проросійським політиком». У червні Новинський загримів у базу «Миротворця» як «агент впливу РПЦ в Україні». Новинський намагався просунути у ВРУ свій законопроєкт, для лобіювання інтересів Моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне