Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ, звільнений за підтримку Навального, може переїхати до України

    Священник, звільнений з посад у Мелекеській єпархії РПЦ за підтримку російського опозціонера Алєксєя Навального, планує переїхати до України або Польщі.

    Священник Георгій Сухобокий поділився з виданням Daily Storm своїми планами на випадок відлучення від Церкви. Клірик повідомив, що планує поїхати до найближчих країн — України чи Польщі, де продовжить служити, але “це буде крайнім заходом”, повідомляє Credo.press.

    О. Георгій припустив, що єпископ Мелекеський та Чердаклінський РПЦ Діодор планує предати його анафемі: «Я так зрозумів, що він проти мене зараз ініціює якийсь церковно-процесуальний розгляд. Що буде далі і як далі він поверне питання — не знаю. Судячи з минулої розмови 6 листопада, він збирає проти мене якусь базу для того, щоб мене з якихось церковно-канонічних причин вигнати з усієї церкви в принципі», — заявив священник.

    За словами о. Георгія, якщо відлучення від Церкви відбудеться, то він вирушить за кордон: «Я залишуся в Росії, але якщо мене тут ні в яку церкву не візьмуть, я змушений просити церкви інших юрисдикцій. До найближчих православних канонічних церков піду, я так думаю. В Україну поїду максимум, у Польщі також є православна церква, — продовжив він. — Зараз я сиджу тут, в Ульянівській області, у місті Димитровграді, молюся, що мені ще лишається робити».

    Співрозмовник зазначив, що еміграція для нього є крайнім заходом. О. Георгій хоче залишитися служити в Росії: «Я собі ніколи не ставив і не ставлю мети займатися чимось крім служіння Богу. Я благаю Бога, і сам хочу бути православною людиною, віруючим християнином, і цією стежкою рухатися життям. Ні більше, ні менше», – сказав він.

    У жовтні цього року клірика Мелекеської єпархії РПЦ Георгія Сухобокого позбавили всіх єпархіальних посад за його схвальний пост в соцмережі про Алєксєя Навального.

    Сам Навальний підтримав звільненого клірика і підказав окремим священнослужителям РПЦ, що варто читати Святе Письмо замість спілкування з представниками російських спецслужб.

    Найсвіжіше

    Популярне