Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Алєксєй Навальний підтримав священника, якого звільнили з усіх посад в РПЦ за дописи про опозиціонера

    Російський опозиціонер Алєксєй Навальний, якого в Росії засудили до позбавлення волі, підтримав колишнього прессекретаря Мелекської єпархії Російської православної церкви священника Георгія Сухобокого, якого звільнили після публікацій про опозиційного політика.

    Про це інформує “Каспаров.ру” з посиланням на Instagram Навального.

    “Читав цю новину і думав. Ну добре якби людина в “Газпромі” працювала, чи на Russia Today, але ж він в церкві”, – написав опозиціонер і процитував Євангеліє від Матвія, де сказано “блаженні ті, кого за праведність переслідують”.

    Окрім цього, Алєксєй Навальний підказав окремим священнослужителям РПЦ, що варто читати Святе Письмо замість спілкування з представниками російських спецслужб.

    “Дві речі хочу сказати: я тисну руку священника Сухобокого у відповідь і кажу йому: “Дякую”. А єрархам РПЦ я хочу нагадати, що в одній там Книзі, яку вони вочевидь, не читали (адже весь їхній час йде на спілкування з “тими, хто повинен запитувати”), написано: “Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне”, – наголосив опозиціонер.

    Нагадаємо, клірика Мелекеської єпархії РПЦ священника Георгія Сухобокого позбавили всіх єпархіальних посад за його схвальний пост в соцмережі про Алєксєя Навального. Зокрема Сухобокого звільнили від виконання обов’язків прессекретаря єпархії, керівника інформаційно-просвітницького видавничого відділу та відповідального за сайт Мелекеської єпархії РПЦ.

    Раніше він писав у соцмережі, що поважає Навального як того, хто страждає за свої переконання. Після цього священникові зателефонував місцевий правлячий архієрей Моспатріархату і сказав, що ним цікавляться органи і що сам єпископ не має наміру захищати клірика.

    Що цікаво Сухобокий також підтримував Україну на шляху до Євроінтеграції. “Я не політик, але я ще в 2013 році висловився на користь євроінтеграції України”, – писав священник РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне