Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії священника, який похвалив Навального, звільнили з усіх посад в єпархії

    Клірика Мелекеської єпархії Російської Православної Церкви священника Георгія Сухобокого позбавили всіх єпархіальних посад за його схвальний пост в соцмережі про Алєксєя Навального. Зокрема Сухобокого звільнили від виконання обов’язків прессекретаря єпархії, керівника інформаційно-просвітницького видавничого відділу та відповідального за сайт Мелекеської єпархії РПЦ.

    Про це Сухобокий повідомив у соцмережі, передає Ахилла.

    Він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці указ архієрея Російської Православної Церкви, єпископа Діодора (Ісаєва), про те, що його позбавили всіх єпархіальних посад. Цікаво також, що сам указ виданий від 31 жовтня 2021 року, тобто переднім числом.

    Священник РПЦ, якого позбавили посад, раніше писав у соцмережі, що хоче потиснути руку політику Алєксєю Навальному. Сухобокий зазначив, що поважає Навального як того, хто страждає за свої переконання. Після цього священникові зателефонував місцевий правлячий архієрей Моспатріархату і сказав, що ним цікавляться органи і що сам єпископ не має наміру захищати клірика і що більше ніде в іншій єпархії не приймуть.

    Сухобокий, втім не відмовився від своїх слів і виніс конфлікт на загал, щоб захистити себе.

    Що цікаво Сухобокий також підтримував Україну на шляху до Євроінтеграції. «Я не політик, але я ще в 2013 році висловився на користь євроінтеграції України», – писав священник РПЦ.

    Фото: Ахилла

    Найсвіжіше

    Популярне