Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    “Тобою зацікавились, возрадуйся”: Єпископ РПЦ погрожує підлеглому священнику за публікації про Навального і Україну

    Прессекретар Мелекеської єпархії Російської православної церкви Георгій Сухобокий звернувся до редакції видання “Ахилла” з проханням оприлюднити запис телефонної розмови клірика з правлячим архієреєм – єпископом Мелекеським і Чердаклинським Діодором (Ісаєвим).

    Відповідний уривок тексту було обнародувано 26 жовтня цього року.

    Як стає зрозумілим з публікації, правлячий архієрей Моспатріархату повідомив клірику, що його дописи в мережі про російського опозиційного політика Алєксєя Навального та висловлювання на підтримку євроінтеграції України привернули увагу російських спецслужб.

    “Ахилла” наводить фрагмент красномовної “проповіді” єпископа Діодора (Ісаєва).

    “Що за провокацію ти влаштував? Щоб привернути увагу органів? Ти привернув, дякую. Навальний, повальний, Україна, тобі це все навіщо? Ти прессекретар єпархії, ти для чого цю воду каламутиш? Мене сьогодні вже запитували – ті, хто повинен запитувати… Тобою зацікавились, возрадуйся. Мені сказали, що такого прессекретаря не має бути. Дивись сам, роби що хочеш, я сказав, що зі мною не радився, запрошуйте його самі, куди потрібно, розбирайтесь. Невідомо, куди ти взагалі поїдеш. Мені дуже шкода, отець Георгій, ти дуже талановита людина, але у мене не лишається вибору”, – заявив священнику архієрей.

    Раніше священник Георгій Сухобокий оприлюднив на власній сторінці у Фейсбук допис, де повідомив, що поважає Алєксєя Навального і готовий потиснути йому руку. При цьому, у коментарях до допису у клірика відбулась розмова з одним з читачів, який зауважив, що Навальний “єдиний російський політик, який поважає вибір України та українського народу”.

    На це священник відповів: “…не можу погодитись, що єдиний. Я не політик, але я ще в 2013 році висловився на користь євроінтеграції України. Тоді мене сильно притисло церковне керівництво. Побоюючись втратити засоби до існування – за себе і свою родину, довелось замовчати. І так відбувається з багатьма. Так що ви повинні розуміти, що таких людей серед російського (і не тільки) суспільства не мало”.

    Скріншот коментарів під дописом у Фейсбук священника РПЦ Георгія Сухобокого

    Найсвіжіше

    Популярне