П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Атаки РПЦ на патріарха Варфоломія нагадують суд первосвященників над Ісусом Христом

    Російська православна церква живе у своєму вигаданому світі, зі своїм новітнім фарисейським сприйняттям реальності, де всі навколо єретики і розкольники, і лише Московський патріархат володіє особливою, унікальною канонічністю, тому діяльність РПЦ нагадує суд первосвященників над Ісусом Христом.

    Таке порівняння сучасної діяльності Моспатріархату з історичними подіями зробив релігійний експерт Олександр Єфременко.

    «…Все це знову нагадує нам історію юдейських первосвящеників та Ісуса Христа. Як вони вважали себе істинними знавцями закону, так і їх “московські наступники” вважають себе захисниками і борцями за чистоту Православ’я. Як ті, за спотвореним розумінням Закону, назвали богохульником Того Хто їм цей закон дав, так і ці, крутячи каноном у власних “шкурних” інтересах, називають єретиком Константинополь, тобто того, хто їм ці канони дав», – підкреслив Єфременко.

    За словами релігійного експерта, дуже хотілося б, щоб РПЦ нарешті вийшла із цього канонічно-шизофренічного стану, і зрозуміла, що українці це самобутній народ, який має право на свою автокефальну і незалежну Церкву.

    «Дай Боже, щоб в РПЦ нарешті усвідомили, що Православна церква України відбулась, і в цьому немає нічого антиканонічного і протизаконного. А тому судити патріарха Варфоломія нема за що», – додає експерт.

    «Рано чи пізно, але Москві доведеться це усвідомити і прийняти, хоче вона цього чи ні. Інакше ж її єрархи ризикують увійти в історію як новітні фарисейські первосвященики та законники, які прикриваючись законом кричали “Розіпни Його! Кров Його на нас та на дітях наших”», – підсумував знавець Олександр Єфременко.

    Нагадаємо, раніше Єфременко розповів, що усі громади, які об’єднались і увійшли до складу ПЦУ, потрапили до храмів за рішенням судів, тому це не може називатись «захопленням», як про це заявляють в РПЦвУ. 

    Читайте повну публікацію релігійного експерта Олександра Єфременка на Духовному Фронті України.

    Найсвіжіше

    Популярне