Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Дії Філарета не знайшли підтримки ані в духовенства, ані в українського суспільства, – експерт

    Релігійний експерт Олександр Єфременко відповідаючи на звинувачення єрарха РПЦвУ Віктора (Коцаби), звернув увагу на діяльність почесного патріарха Філарета. За словами Єфременка, Філарет не отримав підтримки від духовенства та суспільства у своїх намаганнях відновити «УПЦ КП», після надання Томосу ПЦУ.

    «Теперішні його ж дії (Філарета, – ред.) не знайшли підтримки ані в українського суспільства, ані духовенства. Його демарш обернувся трагедією для нього ж самого. Унаслідок чого він розтратив свою повагу у народі, і свідомо поховав свій величезний моральний авторитет», – йдеться в дописі експерта.

    Він додав, що ПЦУ, зважаючи на колишні заслуги Філарета і поважний вік, прийняли по-правді Соломонове рішення, коли відсторонили почесного патріарха від управління, але не позбавляли його архієрейської достойності.

    «Та Москва, яка завжди бажає крові, не зможе змиритись із цим. Схоже що у свідомості Моспатріарха Кіріла (Гундяєва) та його підлеглих не вкладається той факт, що Церква може чинити в дусі любові, а не керуючись принципом фарисейського виконання приписів закону», – підсумував Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне