П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вчительку, яка з релігійних міркувань відмовлялась щепитися, відсторонять від роботи

    Вчителька Вараського ліцею №1, що на Рівненщині, Жанна Тєтєнєва буде відсторонена від роботи через відсутність вакцинації від COVID-19.

    Викладачку запросили на засідання дирекції закладу, де її попередили, що, згідно з наказом, вона буде відсторонена від навчального процесуповідомляє місцевий телеканал “Рівне 1”, передає Апостроф.

    У відповідь на це, учителька, яка є вірянкою протестантської церкви і відмовляється щепитись заявила, що її народ хочуть знищити, але вона не піде з роботи доки не буде повеління на те від Бога.

    «Ви взяли на себе право знищити мій народ. Я не дозволяю цього іменем всемогутнього Бога. Ви будете за це відповідати перед Всемогутнім, тому що такого собі ніхто не дозволяв у цьому світі. Ви знищуєте себе, своїх рідних, моїх колег, дітей. Іменем Всемогутнього Бога я буду працювати тут стільки, скільки він визначить. І звільните чи відстороните ви мене тільки тоді, коли буде від Нього (Бога, – ред.) повеління», – прокоментувала Жанна Тєтєнєва плани керівництва ліцею у Рівненській області.

    Адвокат вчительки нагадав, жінка вже “витримувала тиск” через те, що відмовлялася носити захисну маску у навчальному закладі.

    Нагадаємо, восени 2020 року Кузнецовський міський суд оштрафував викладача Вараського ліцею №1 на 17 тисяч гривень за порушення карантинних обмежень та небажання носити захисну маску. Жанна Тєтєнєва оскаржила рішення суду та заявила, що їй не дозволяє це робити релігія. Апеляційна скарга була розглянута та провадження у справі викладача закрили.

    Найсвіжіше

    Популярне