Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ змушені констатувати, що антиканонічна авантюра з перехопленням першості дала збій, – експерт

    Релігійний експерт Олександр Єфременко прокоментував перенесення Архієрейського собору РПЦ на наступний рік та інші невдачі Російської Православної Церкви.

    За його словами, упродовж останніх кількох тижнів на долю священноначалія Російської православної Церкви випало чимало серйозних поразок, що відчутно вдарили по їхнім амбіціям і планам. Ці невдачі вже мають пряме віддзеркалення на репутації та переговорних позиціях РПЦ у Православному світі, на першість у якому безпідставно претендують росіяни.

    «…декілька тижнів тому у Даниловому монастирі були змушені констатувати, що їх московська антиканонічна авантюра з перехоплення першості дала збій, якщо й взагалі не провалилась з тріском», – нагадав Єфременко у Фейсбуці.

    «Як я і припускав, офіційні представники Помісних Церквах не надто охочі брати участь у так званому Амані 2.0. Саме через це Московський патріархат переніс свій анонсований архієрейський собор, наслідками якого рупори РПЦ намагались лякати Православний світ», – підсумував релігійний експерт.

    Нагадаємо, раніше речник ПЦУ заявив, що агресивні наміри РПЦ вдарити по Вселенському Патріархату не знайшли підтримки серед інших Помісних Церков.

    Також ми повідомляли, що у РПЦ перенесли свій Архієрейський собор на наступний рік. РПЦ планувала його провести у період з 15 по 18 листопада 2021 року. Експерти прогнозували, що Московський патріархат на своєму Архієрейському соборі хотів підготувати підґрунтя до неканонічного Амманського зібрання.  На Аммані 2.0 планувалось здійснити нову атаку на Вселенського патріарха Варфоломія. На сторону РПЦ планують залучити Антіохійського патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне