Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарха Александрійського з почестями зустріли в Уганді

    Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II прибув в понеділок, 11 жовтня до міжнародного аеропорту Ентеббе в Кампалі (Уганда) в супроводі архімандрита Елпідофора. До того він здійснив візит до Аксумської митрополії.

    Предстоятель Александрійської церкви прибув до столиці Уганди, щоб розпочати великий місіонерський тур Угандою та Танзанією, повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріарха з особливими почестями прийняли в аеропорту місцеві жителі Кампальської митрополії, старійшина митрополит Найробі Макарій, єпископ Гулу і Східної Уганди Сильвестр, міністр президентства Томас Таєбва (представник президента Уганди), радник посольства Мозарі Моханад (представник посла Єгипту), православний депутат Теодорос Секікубо, духовенство помісної Церкви та велика кількість вірних.

    У своїх виступах перед державними телерадіокомпаніями, які висвітлювали прибуття у прямому ефірі, патріарх подякував президенту Уганди Йовері Мусевені за повагу до церкви Святого Марка. Йому було дуже приємно повернутися у прекрасну країну Уганду, поруч зі своїми духовними дітьми.

    Фото: orthodoxtimes
    Фото: orthodoxtimes

    Нагадаємо, РПЦ планує створити в Африці паралельну російську релігійну єрархію всупереч канонів Церкви. Релігієзнавець Олександр Єфременко показав, як РПЦ розколює Православну Церкву на прикладі Александрійського Патріархату. Також він розповів, що клірики РПЦ неодноразово їздили в Африку і підбирали там собі осіб, готових чинити розкол.

    Найсвіжіше

    Популярне