П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Клірики РПЦ неодноразово їздили в Африку і підбирали там собі осіб, готових чинити розкол, – експерт

    РПЦ вже давно працює на розкол Александрійського Патріархату і відряджала туди своїх кліриків, які шукали осіб, що ладні розколювати Церкву.

    Про це у своєму дописі стверджує релігійний експерт Олександр Єфременко.

    «Клірики РПЦ Андрєй Новіков та Георгій Максімов неодноразово їздили до Африки. Там, з благословення священноначалія РПЦ, вони вивчали настрої та підбирали серед кліриків Александрійської церкви цікавих для РПЦ осіб. Основна увага була зосереджена на тому, чи можуть останні виступити проти патріарха Феодора та увійти до майбутньої структури РПЦ в Африці», – пише релігійний експерт у Фейсбуці.

    Єфременко підкреслив, що 2 жовтня А. Новіков на своїй сторінці у фейсбуці, описуючи невтішну позицію перекуплених РПЦ місцевих кліриків, відкрив цікаву деталь – в Александрійському патріархаті чітко знають, що мотивацією кліриків-перебіжчиків є виключно фінансова винагорода від РПЦ.

    «Як бачимо, значна частина мого прогнозу вже збулася і це підтверджує, що шантаж патріарха Феодора, у вигляді створення паралельної розкольницької структури, є безперспективною авантюрою», – підсумував експерт Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне